Morski pas u britanskomMosrki pas domaralištu St Ives 

 

Zbog sve učestalijih napada morskih pasa, znanstvenici se boje da su njihova nova meta ljudi. Osim trojice navedenih, od početka godine nestao je još jedan plivač u meksičkom gradu uz more. Lokalno se stanovništvo boji da tim područjem hara jedan vragolasti morski pas no stručnjaci vjeruju da je ondje aktivno cijelo jato smrtonosnih životinja koji prvi puta targetiraju ljude. 

Misle da je tri metara dugi morski pas mogao razviti želju za ljudskim mesom nakon što su zločinci godinama u more bacali stotine ljudskih tijela kojima su se hranile morske životinje. 

Na plaži Zihuantanejo u blizini Acapulca koja je popularna među stranim turistima već 30 godina nije zabilježen napad morskog psa. S godišnjim prosjekom od četiri fatalna napada tih životinja i činjenicom da je dvoje ljudi umrlo na istoj obali unutar nekoliko tjedana zapanjila je međunarodne stručnjake.

Smrti na Zihuantaneju već su pola od godišnjeg prosjeka na svjetskoj razini. Na tu plažu sada motri policija i meksička mornarica. Lokalni poduzetnici uplašeni da će smrti koje su uzrokovali morski psi ugroziti turističku industriju, unajmili su ribare da ubijaju morske pse. 

Mosrki pas

Lizzie Hall kraj svoje je brodice vidjela morskog psa

'Jedna od teorija koju istražujemo je da je skupina morskih pasa razvila želju za ljudskim mesom', rekao je jučer Jose Leonardo Castillo, šef za istraživanje morskih pasa u meksičkom Nacionalnom institutu za ribarenje. 

Iako se broj napada morskih pasa u svijetu povećao od 63 2006. do 71 2007., samo je jedan slučaj bio sa smrtnom posljedicom. To su utrostručile smrti koje su se već do polovice godine dogodile 2008., a sve na istom području.

Morske pse na obalu britanskog St Ivesa prošle je godine privuklo toplije more, a čini se da se opet vraćaju natrag. 

Ploveći brodicom 26-godišnja Lizzie Hall shvatila je da se u njezinoj blizini našao veliki bijeli morski pas kojeg je i fotografirala. 

'Mislili smo da je delfin dok mu se nismo približili, a tada smo shvatili da je to morski pas veći od naše brodice. Bili smo prestrašeni', ispričala je Lizzie.

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

povratak